Kedves Leendő Páciensem!

Mivel előjegyzett időpontod van a rendelőnkbe fogszabályozási konzultációra, szeretnék segíteni Neked felkészülni az időpontodra! Ha bármi egyéb kérdésed lenne, kérlek hívd a rendelőt, ahová az időpontod szól!

Elérhetőségeim:

Előre is köszönöm a figyelmed!

Dr. Zalai Zsolt

A fogszabályozási konzultáció menete

0. Mielőtt találkozunk

A fogszabályozás az esetek nagy részében nem rövid folyamat és még Invisalign/SPARK láthatatlan sínes fogszabályozás esetén is fokozottan figyelni kell a szájhigiéniára, rögzített fogszabályzó esetén pedig jelentős különbségek vannak a fogszabályozás előtti és alatti szájhigiéniás teendők között. Rendelőnkben különösen nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a fogszabályozás ne járjon a fogak vagy/és az íny egészségének romlásával, ezért a konzultáció előtt mindenképpen szükséges egy dentálhigiéniai időpont, ha az elmúlt három hónapban nem volt ilyen kezelésed. Erre Kecskeméten a konzultációs időpontoddal egyidőben tudsz egyeztetni egy alkalmat, Szegeden pedig az Újhíd Dental telefonszámát felhívva kaphatsz időpontot (+36706623232). Amennyiben dentálhigiénikusunk úgy ítéli meg, hogy apró vagy nagyobb módosítások szükségesek a fogmosási technikádon vagy eszközeiden, akkor megbeszéltek egy időpontot egy egyéni szájhigiéniás oktatásra (iTop), így magabiztosan vághatsz bele a fogszabályozással járó fogmosási kihívásokba.

1. Az első találkozás

Amikor először jössz hozzám, még nem kell semmi komoly beavatkozásra készülnöd. Fontos, hogy erre a találkozóra már szükségem van a RTG felvételekre, Kecskeméten ezt a rendelőben el tudjuk készíteni, Szegeden a panoráma RTG felvételt a rendelőben készítjük, a teleröntgen felvételt pedig előzetesen a Király Fogröntgen központban tudod elkészíttetni. Egy rövid beszélgetés után fotózunk és digitális szkennerrel felvételt készítek majd a fogaidról. Ez teljesen fájdalommentes, és azért van rá szükség, hogy a fogazatodat 3 dimenzióban láthassam, ezen kívül így elkerülhetjük a kissé kellemetlen lenyomatvételt is.

A szkennelés nagyjából így történik:

A számítógép által generált 3D képet együtt megnézzük, és megbeszéljük, mit szeretnél elérni a kezeléssel: miért szeretnél fogszabályozót, min szeretnél változtatni, és milyen fajta készülékre gondoltál. Ekkor pontos kezelési tervet még nem fogok tudni mondani Neked, de a legfontosabb alapvető információkat megbeszéljük, és ha ez számodra szimpatikus, akkor továbblépünk a kezeléstervezésre.

2. A kezelésed megtervezése

Az első időpontod után szükségem lesz néhány hétre, hogy a kezelésed megtervezhessem. Amennyiben rögzített fogszabályozó kezelést választottál, akkor e-mailben küldök egy írásos kezelési tervet, Invisalign/SPARK kezelés esetén pedig a fogaid 3D mozgatásáról készült tervet osztom meg veled elktronikusan.

Ha szeretnéd, még ez után is visszajöhetsz egy extra beszélgetésre, megbeszélni a fennmaradó kérdéseidet, de felteheted őket e-mailben is! Ha indulhat a kezelés azt e-mailben feltétlenül jelezd nekem! Ekkor már semmi akadálya, hogy egyeztessünk a kezdés időpontjáról. De ezt személyesen is részletesen meg fogjuk beszélni!

Ha szeretnéd, a konzultáció előtt nézd meg, milyen szép mosolyokat alkottunk eddig a csapatommal!

Itt tekintheted meg az eddigi eseteimet.

Várunk szeretettel az időpontodon!
Üdvözlettel,

Dr. Zalai Zsolt