Mert fogorvoshoz járni jó élmény is lehet!

Ehhez csupán két dologra van szükség:

 • Rád, mint szülőre, hogy kellően tudatos légy a gyermeked fogainak egészségére. 
 • Egy barátságos fogorvosra és asszisztensre, akik pontosan tudják, milyen fontos, hogy a picik pozitív tapasztalatokat szerezzenek már a legelső fogorvosi látogatásuktól kezdve!
Mikor vágj bele a fogszabályozásba?
Erre a kérdésre nincs konkrét válasz, de segítek, hogy a legjobb döntést hozhasd meg!
 1. Lépés: figyeld a gyermeked fogait rendszeresen, attól a perctől, hogy azok először kibújnak! A fogzás időszaka a gyermeknek és a szülőnek is egy nehéz, nyűgös periódus. Ilyenkor még örülünk, ha sírás nélkül átvészelünk egy-egy éjszakát. A figyelmed azonban ne lankadjon akkor sem, ha ez a megterhelő szakasz már mögöttetek van. Ha a legjobbat szeretnéd a gyermekednek (és miért is akarnál bármi mást?), hozd el őt fogászatra már 2-3 éves korában! Miért?
 • Mert így hozzászokhat a rendelő légköréhez. Ilyenkor komoly beavatkozásokat természetesen még nem végzünk, de mindig örülünk, ha tudatos szülőkkel találkozunk. Liftezünk kicsit a székkel, spriccelhetünk vizet vagy levegőt, megnézegetjük az érdekes műszereket – és persze a szájába is bekukucskálunk, ha engedi.
 • Mert bizonyos tendenciák már ilyen fiatal korban is láthatók, előre jelezhetők, így szülőként Te is fel tudsz készülni arra, hogy a későbbiekben esetleg szükség lehet valamilyen készülékes kezelésre.
 • Mert – ha a fogak helyzetével aktuálisan nincs is komoly probléma -, mi érzékeljük azt is, hogy a gyermek mely szokásai azok, amelyek később hátrányosan befolyásolhatják az állcsontjainak a fejlődését, és időben elkezdhetjük tervezni, hogyan változtassunk ezeken. Ilyen “rossz” szokások a szájlégzés, a nyelvlökéses nyelés vagy az ujjszopás.
 • Mert ha időben el lehet kezdeni egy fogszabályozó kezelést, rengeteg olyan probléma kialakulását megelőzhetjük, amely egy későbbi életkorban már csak komplexebb és kellemetlenebb kezelések árán lenne orvosolható.
  Gyermek fogszabályozó kezeléseink

  1-től 3-5 éves korig

  Ebben az időszakban készülékes kezelést jellemzően nem szoktunk elkezdeni. Ez az időszak a gyermek fogászathoz való hozzászoktatásáról, valamint a folyamatos kontrollról és a prevencióról szól.

  3-5 éves kortól a fogváltás kezdetéig

  Az állcsontok növekedését, az ajkak és a nyelv izomzatának helyes fejlődését ekkor lehet és ekkor kell legkomolyabban venni. A kezeléseket ekkor úgynevezett trainer készülékek segítségével végezzük. Ezeket napközben 1-2 órán keresztül, illetve éjszaka, alvás közben kell viselni. A feladata, hogy a gyermek elsajátítsa a helyes nyelvpozíciót, nyelést és az orron át történő légzést. Így, ha szükség is lesz később fogszabályozó kezelésre, az rövidebb, egyszerűbb és kíméletesebb lesz a gyermeked számára.

  A fogváltás évei alatt

  Traineres kezeléseink ekkor is kiemelt fontosságúak, hiszen a rossz szokások is fennállhatnak még ekkor. Emellett belép a képbe a speciálisan erre az időszakra tervezett, részleges rögzített fogszabályozó készülék, mellyel lehetőség van bizonyos fogak, fogcsoportok korrekciójára is.

  A fogváltás után

  Ha már minden maradó fog előbújt, megkezdhetők a rögzített készülékes kezelések, melyeknek a célja:

  • az egészséges harapás kialakítása
  • szükség esetén a szájpad tágítása, megfelelő formájának kialakítása (ez felnőtt korban már sokszor csak műtéttel lehetséges!)
  • szabályos és harmonikus mosoly kialakítása, a gyermek önbizalmának fokozásáért.
  Mind rögzített, mind kivehető fogszabályozó készülékekből elérhetők láthatatlan, vagy esztétikus megoldások a rendelőmben.

  Rögzített készülékek közül a GC Orthodontics esztétikus brekettjeivel dolgozom

  Lehetőség van a szinte teljesen láthatatlan, kivehető sínekből álló Invisalign Teen kezelésre is.

  Pácienseink véleménye

  • Zsombor


   Szavakba önteni is alig tudom mekkora köszönettel tartozom Zsoltnak és mekkora öröm van bennem. Zsolt nem „csak” egy új mosolyt, hanem egy új, önbizalommal teli életet adott. Rendkívül magas szintű kezelést és odafigyelést kaptam, amiért örökké hálás leszek. Én is azt tanácsolom, hogy vágj bele, mert garantáltan megváltoztatja az életed! Viszont, ha már megérett benned ez a fontos elhatározás, kérdés nélkül Zalai doktort válaszd!

  • Kinga


   Komplex problémával érkeztem, mégis sikerült kihozni a maximumot a mosolyomból. Kiváló orvos és csapat, bárkinek szívesen ajánlanám őket.

  • Niki


   A fogaim miatt nem mertem mosolyogni, és önfeledten nevetni, mindig a kezemmel takartam a számat.

   Amit Zsoltéknál tapasztalok mai napig, az szinte leírhatatlan és megfogalmazhatatlan. Igényes környezet, kedves orvosok és asszisztensek, a munkájukba 100%-ot beleadnak, látszik és érződik, hogy azért vannak, hogy segítsenek megváltoztatni az életem, és önbizalmat szerezni.

   És a végeredmény? Belenéztem a tükörbe és kibuggyantak az örömkönnyek, olyan gyönyörű lett a végeredmény. Végre merek mosolyogni. Mindig hálás leszek. Életem egyik legjobb döntése volt odamenni, 100%-osan megéri az árat!

  • Irén


   Dr. Zalai Zsolt és asszisztense, Monostori Adrienn olyan szakmai hozzáértéssel és emberi melegséggel vezettek végig a fogszabályzós időszakon, amelynek alapján mindenki számára nyugodt szívvel ajánlom őket. Itt a páciens partner, minden kérdésére megnyugtató választ kap. Mindvégig maximálisan megbíztam bennük, és soha nem volt kellemetlen élményem.

   Majdnem 50 éves fejjel kezdtem bele azért, hogy idősebb koromban is saját, egészséges fogaim legyenek. A tökéletesen szabályos fogsorom maga a csoda, soha nem gondoltam volna, hogy nekem is lehet ilyen! Hálásan köszönöm a SecretSmile csapatának. 🙂

  • Eszter


   Abszolút profi és kedves csapat. Minden az előre megbeszéltek szerint zajlott, menet közben minden kérdésünkre türelmesen válaszoltak, és az összes találkozó jó hangulatban zajlott. Csakis ajánlani tudom. 5 csillagból legalább 6. 🙂

  • Bea


   Egy barátnőm ajánlotta Dr Zalai Zsoltot. Az én helyzetem elég komplikáltan indult, de ettől függetlenül a Doktor úr nagyon jó szakember, flexibilis es kedves volt a kezdetek óta. Csak ajánlani tudom.

  • Tünde, Imola anyukája


   Egy szakmabéli Nógrádi Zsuzsi (Innovadent fogtechnika) ajánlásával kerültünk Zalai doktorhoz, ekkor még kb. 10 éves volt Imola. Mindig kedves, segítőkész volt doktor úr, illetve az asszisztensnő, Adri. A végeredmény fantasztikus lett, sok ismerősnek ajánlottam a rendelőt. Végtelen hálával és köszönettel tartozom. Csodaszép lett a közben nagylánnyá cseperedett gyermekem mosolya. KÖSZÖNÖM.

  • Apollónia


   Profi és pontos. Nekem nagyon fontos volt, hogy ne kelljen órákig várnom a rendelőben. Az időpontokat minden alkalommal pontosan tartották, kedvesen, segítőkészen, bátorítóan állnak a páciensekhez. Az egyik legjobb döntésem volt, hogy felnőttként belevágtam Zalai doktor segítségével a fogszabályozásba.

  Dr. Zalai Zsolt vagyok, fogszabályozó szakorvos. Kecskeméten kertvárosi részén, Kadafalván rendelek, és segítek pácienseimnek gyermekkortól egészen felnőttkorig, hogy a lehető leghatékonyabb kezeléssel érjék el azt a mosolyt, amire régóta vágynak.

  Fogszabályozásra vagy dentálhigiéniai kezelésre lenne szükséged? Várunk szeretettel!
  Bejelentkezni a +36300828122 telefonszámon, a lenti formon, vagy a secretsmilekft@gmail.com email címen tudsz. Ígérem, hogy igyekszünk maximum 1 napon belül reagálni a megkeresésedre.

   Az űrlap használatával elfogadod, hogya weboldalon tárolva legyenek üzeneted adatai.
   Kérjük, olvasd el az Adatkezelési tájékoztatót!