Kinek ajánlott a felnőttkori fogszabályozás?

Egyre inkább nő belső igényünk az esztétikus mosolyra. Mióta léteznek fogszínű készülékek, és kivehető sínes rendszerek, színészek, vezérigazgatók és szinte egyik szakma számára sem jelent problémát a fogszabályozó viselése. A rendelőmben is elérhető Invisalign fogszabályozó rendszer segítségével például rengeteg hazai és nemzetközi híresség (színészek, énekesek, televíziós műsorvezetők, youtube influenszerek) mosolya vált és válik szebbé ezekben a percekben is.

Az esztétikum mellett azonban nem szabad elfelejteni, hogy a fogak és az állkapocsízület szempontjából is kiemelten fontos a fogszabályozás. A kezeléseimnél az esztétikum és funkcionalitás egyaránt kiemelt szereppel bír.

Feln
A felnőttkori fogszabályozást alapvetően három kategóriára oszthatjuk:

Esztétikai fogszabályozás

Léteznek kifejezetten gyors és látványos eredménnyel járó fogszabályozó kezelések, amelyeket abban az esetben ajánlok Neked, ha:

 • korábban már viseltél fogszabályozó készüléket, ám a kezelés után a fogaid valamelyest visszamozdultak és ezen szeretnél változtatni
 • funkcionális fogszabályozásban nem szeretnél részt venni, például azért, mert az állcsontjaid között viszonylag nagy a méretbeli különbség, amit csak műtéttel lehetséges korrigálni, és ezt nem szeretnéd vállalni, ám mégis szeretnél szabályosabb fogakat.

Funkcionális fogszabályozás

Ezt tekinthetjük a komplex, teljes körű fogszabályozó kezelésnek. Ebben az esetben a célunk az alsó és felső fogaid érintkezésének optimális kialakítása, és az állkapocsízületek ideális terhelésének beállítása. Ezek a kezelések hosszabb időt, jellemzően 2-3, vagy akár több évet is igénybe vehetnek. A fogszabályozás végén a harapásod tökéletes, a mosolyod pedig gyönyörű lesz.

Előkészítés fogpótláshoz

Ha régóta hiányzik egy vagy több fogad, előfordulhat, hogy a szomszédai elkezdtek közeledni egymáshoz, esetleg bedőltek a rés felé, a szemközti fog pedig kiemelkedhet a rágósíkból, hogy feltöltse az űrt, amelyet elvesztett társa hagyott maga után. Ez egy teljesen természetes folyamat, rövidebb vagy hosszabb idő után gyakorlatilag mindenkivel megtörténik, akinek eltávolították valamelyik fogát. Ilyen esetben, fogszabályozás segítségével elérhető, hogy a bedőlt fogakat felállítsuk, a rést tágítsuk, vagy fenntartsuk, és ehhez lehetséges, hogy elegendő csupán részleges fogszabályozó készüléket viselned.

Felnőtt fogszabályozás során használt készülékeink

Rögzített készülék

A rögzített készülékekkel igen precízen és rugalmasan alakíthatjuk mosolyodat. A készülékek elérhetők hagyományos fém vagy kerámia brekettekkel is. Rendelőmben az ORMCO és a GC Orthodontics prémium minőségű brekettjeit használom.

Láthatatlan fogszabályozó

A sztárok fogszabályozója – nem véletlenül. Az Invisalign és a SPARK láthatatlan fogszabályozó sínek elképesztően népszerűek, elsősorban a fiatal felnőttek körében, de már tinédzser kortól is alkalmazhatók. Ebben az esetben nem egy, hanem egy egész sorozat fogszabályozód lesz, melyek pontosan illeszkednek a fogaidra. Meghatározott sorrendben, egyenként kb. két hétig kell viselned egy sínt. Ráadásul a fogmosás is sokkal könnyebb így, mint rögzített készülékkel.

Az Invisalign és SPARK láthatatlan fogszabályozás Kecskemét és Szeged városában nem sok helyen érhető el, büszke vagyok rá, hogy számos páciensemnek segíthettem már ezen a módon a számára ideális mosoly kialakításában. Az Invisalign és SPARK síneket különféle problémákra lehet alkalmazni az apróbb esztétikai korrekcióktól a komplex funkcionális kezeléseken át egészen a fogpótlások előkészítéséig.

Retenciós készülékek

Van valami, amit nagyon fontos tudnod, mielőtt fogszabályozó kezelés mellett döntesz. A fogszabályozás során a fogaidat mozgatni, forgatni, dönteni fogjuk, az állcsontod is átalakul a kezelés hatására. Ám a természet erőit nem könnyű felülírni, és amint lekerül a fogszabályozód, a fogaid elkezdhetnek visszarendeződni a régi pozíciójukba.

Hogy ez ne történhessen meg, és a szép eredményt életed végéig megőrizhesd, az aktív fogszabályozó kezelés után helybentartó készüléket kell majd viselned. Ne aggódj, ezek az úgynevezett retainerek láthatatlanok és kényelmesek, nagyon hamar meg fogod szokni őket. A retenciót vagy kivehető sínnel (küllemre kb. az Invisalign sínnel megegyező), és/vagy ragasztott retainerrel (az elülső fogaid belső, nyelv felőli oldalára rögzített vékony dróttal) végezzük.

Pácienseink véleménye

 • Zsombor


  Szavakba önteni is alig tudom mekkora köszönettel tartozom Zsoltnak és mekkora öröm van bennem. Zsolt nem „csak” egy új mosolyt, hanem egy új, önbizalommal teli életet adott. Rendkívül magas szintű kezelést és odafigyelést kaptam, amiért örökké hálás leszek. Én is azt tanácsolom, hogy vágj bele, mert garantáltan megváltoztatja az életed! Viszont, ha már megérett benned ez a fontos elhatározás, kérdés nélkül Zalai doktort válaszd!

 • Kinga


  Komplex problémával érkeztem, mégis sikerült kihozni a maximumot a mosolyomból. Kiváló orvos és csapat, bárkinek szívesen ajánlanám őket.

 • Niki


  A fogaim miatt nem mertem mosolyogni, és önfeledten nevetni, mindig a kezemmel takartam a számat.

  Amit Zsoltéknál tapasztalok mai napig, az szinte leírhatatlan és megfogalmazhatatlan. Igényes környezet, kedves orvosok és asszisztensek, a munkájukba 100%-ot beleadnak, látszik és érződik, hogy azért vannak, hogy segítsenek megváltoztatni az életem, és önbizalmat szerezni.

  És a végeredmény? Belenéztem a tükörbe és kibuggyantak az örömkönnyek, olyan gyönyörű lett a végeredmény. Végre merek mosolyogni. Mindig hálás leszek. Életem egyik legjobb döntése volt odamenni, 100%-osan megéri az árat!

 • Irén


  Dr. Zalai Zsolt és asszisztense, Monostori Adrienn olyan szakmai hozzáértéssel és emberi melegséggel vezettek végig a fogszabályzós időszakon, amelynek alapján mindenki számára nyugodt szívvel ajánlom őket. Itt a páciens partner, minden kérdésére megnyugtató választ kap. Mindvégig maximálisan megbíztam bennük, és soha nem volt kellemetlen élményem.

  Majdnem 50 éves fejjel kezdtem bele azért, hogy idősebb koromban is saját, egészséges fogaim legyenek. A tökéletesen szabályos fogsorom maga a csoda, soha nem gondoltam volna, hogy nekem is lehet ilyen! Hálásan köszönöm a SecretSmile csapatának. 🙂

 • Eszter


  Abszolút profi és kedves csapat. Minden az előre megbeszéltek szerint zajlott, menet közben minden kérdésünkre türelmesen válaszoltak, és az összes találkozó jó hangulatban zajlott. Csakis ajánlani tudom. 5 csillagból legalább 6. 🙂

 • Bea


  Egy barátnőm ajánlotta Dr Zalai Zsoltot. Az én helyzetem elég komplikáltan indult, de ettől függetlenül a Doktor úr nagyon jó szakember, flexibilis es kedves volt a kezdetek óta. Csak ajánlani tudom.

 • Tünde, Imola anyukája


  Egy szakmabéli Nógrádi Zsuzsi (Innovadent fogtechnika) ajánlásával kerültünk Zalai doktorhoz, ekkor még kb. 10 éves volt Imola. Mindig kedves, segítőkész volt doktor úr, illetve az asszisztensnő, Adri. A végeredmény fantasztikus lett, sok ismerősnek ajánlottam a rendelőt. Végtelen hálával és köszönettel tartozom. Csodaszép lett a közben nagylánnyá cseperedett gyermekem mosolya. KÖSZÖNÖM.

 • Apollónia


  Profi és pontos. Nekem nagyon fontos volt, hogy ne kelljen órákig várnom a rendelőben. Az időpontokat minden alkalommal pontosan tartották, kedvesen, segítőkészen, bátorítóan állnak a páciensekhez. Az egyik legjobb döntésem volt, hogy felnőttként belevágtam Zalai doktor segítségével a fogszabályozásba.

Dr. Zalai Zsolt vagyok, fogszabályozó szakorvos. Kecskeméten kertvárosi részén, Kadafalván rendelek, és segítek pácienseimnek gyermekkortól egészen felnőttkorig, hogy a lehető leghatékonyabb kezeléssel érjék el azt a mosolyt, amire régóta vágynak.

Fogszabályozásra vagy dentálhigiéniai kezelésre lenne szükséged? Várunk szeretettel!
Bejelentkezni a +36300828122 telefonszámon, a lenti formon, vagy a secretsmilekft@gmail.com email címen tudsz. Ígérem, hogy igyekszünk maximum 1 napon belül reagálni a megkeresésedre.

  Az űrlap használatával elfogadod, hogya weboldalon tárolva legyenek üzeneted adatai.
  Kérjük, olvasd el az Adatkezelési tájékoztatót!