Rendelői és otthoni fogfehérítés biztonságos körülmények közt
Nyerd vissza fogaid eredeti fehérségét biztonságos, orvosi kontroll alatt tartott fogfehérítéssel!

Fogszabályozási Centrum és Dentálhigiénés Klinika Kecskeméten

Érdemes-e fehéríteni a fogakat?

A fogfehérítéssel kapcsolatban sok tévhit van, így először ezeket szeretnénk eloszlatni. 

A fogfehérítés nem káros. Semmilyen negatív hatással nincs a fog kemény szöveteire. Előfordulhat, hogy akár a fog, akár a lágyrész, vagyis az íny érzékeny a kezelést követően, de ennek kivédésére speciális ínyvédő pasztát használunk. Ha mégis érzékenyek a fogaid a kezelést követően, az 2-3 napon belül elmúlik. 

Tévhit az is, hogy fogfehérítéssel mindenkinél elérhető akár 4-5 árnyalattal fehérebb árnyalat, hiszen a fogfehérítés eredménye minden esetben egyéni fogazat függő. A ma elérhető legkíméletesebb, ugyanakkor leghatékonyabb eljárással dolgozunk, de a végeredmény mindenkinél más és más. 

Érdemes-e belevágni? Igen! Amennyiben szeretnéd az évek alatt a fogakra rakódott elszíneződéseket letisztíttatni, és tovább világosítani a fogakon, akkor szerintünk mindenképp próbáld ki a fogfehérítést!

Fogfehérítés
Hogyan történik a fogfehérítés?

Fogfehérítéssel kapcsolatban fontos tudni, hogy csak teljesen ép, tiszta és rendezett fogakat fehérítünk. Éppen ezért, ha másik rendelőből érkezel hozzánk, a fogfehérítést minden esetben egy 15 perces konzultáció előzi meg a dentálhigiénikus kolléganőkkel, akik átnézik a fogaidat és adott esetben fogtisztítást, és egyéb konzerváló kezelést javasolhatnak. 

Rendelőnkben otthoni és rendelői fogfehérítést egyaránt végzünk.

Rendelői fogfehérítés

Megközelítőleg 90 perces alkalom, mely során több lépésben végezzük el a kezelést, kémiai úton ható rendszerrel (Opalescence).   Az eredménye azonnal látható, de a végleges színt 2 héttel a kezelés után érik el igazán a fogaid.

Fogfehérítés

Otthoni fogfehérítés

Megközelítőleg 30 percet vesz igénybe a rendelőbe. Ezen az alkalmon készítünk egy digitális lenyomatot, ebből készül egy átlátszó sín. Ezt követően pedig megmutatjuk, hogy hogy kell használni az otthoni fogfehérítő csomagot, amit pár hétig érdemes használni. A fogfehérítést követően egy kontroll ellenőrzésre várunk vissza a rendelőbe.

Ezek a kérdések merülhetnek még fel benned (GYIK)
A fogfehérítés minden esetben függ az egyéni szájhigiéniától és természetesen a fogak alapvető csont színétől. A tapasztalatunk az, hogy az Opalescence fogfehérítés eredménye 6 hónap és 2 év közti intervallumra tehető.
Amennyiben nem változik a fogazatod (tömés, fogszabályozás, fogpótlás miatt), úgy a sínt akár éveken keresztül használhatod.
Mindkét esetben érzékenységet csökkentő anyagokkal dolgozunk de az otthoni fehérítéshez kisebb koncentrációban és több formában érhetőek el a fehérítő anyagok, így csökkenthető az érzékenység a kezelés hosszának kitolásával. 
Egyformán hatásos mindkét módszer, a rendelői fogfehérítés gyorsabb, az otthoni tovább tart, de ismételhető ha szükséges. 

Kik várnak a kezelésre?

Lajkó Andrea

Mészáros Diána

Bárkinek lehetnek egészséges fogai, ha kellően vigyáz rájuk!

Mi ebben segítünk!

Kérj időpontot dentálhigiénés kezelésre!

Küldj üzenetet most, add meg a telefonszámodat, amin visszahívhatunk és leegyeztethetjük az időpontodat.

  Az űrlap használatával elfogadod, hogya weboldalon tárolva legyenek üzeneted adatai.
  Kérjük, olvasd el az Adatkezelési tájékoztatót!

  +36 30/082 8122

  Nyitva tartás

  Fogszabályozás Kecskemét
  hétfő, szerda 10:30-18:00
  Dentálhigiénia Kecskemét
  kedd 10:30-18:00
  szerda 13:00-15:30
  csütörtök 10:30-18:00
  péntek 8:00-13:00
  Recepció
  hétfőtől csütörtökig 10:00-18:30
  péntek 8:00-13:00

  Kecskemét, Ballószög tanya 260/E