Fogkőeltávolítás és professzionális fogtisztítás új szemlélettel

Rendelőnk innovatív dentálhigiénés kezelése – fájdalommentes fogkőeltávolítás Irányított Biofilm Terápiás kezeléssel
Fogszabályozási Centrum és Dentálhigiénés Klinika Kecskeméten
Miért van szükség rendszeres fogkőeltávolításra?

A fogak rendszeres professzionális tisztítása elengedhetetlen azok egészségének megőrzése érdekében. A legtöbb esetben a mindennapi fogmosás során ételmaradékok maradnak a fogakon, vagy a fogközökben, mely a fogak számára káros baktériumok elszaporodását idézi elő, így képződik a lepedék. Amennyiben a lepedéket nem távolítjuk el rendszeresen, az felhalmozódik és szilárddá válik – ezt nevezzük fogkőnek.

Tehát fogköved akkor van, ha vagy a fogmosási technikád, vagy maga az eszköz, amivel mosod a fogaidat, vagy a motivációd nem elégséges a fogak alapos tisztán tartásához. Mi segítünk, ha már kialakult fogköved van, majd nem hagyjuk, hogy ismét kialakuljon. Megmutatjuk a helyes technikát, amivel hatékonyan tudod tisztítani a fogaidat.

Fogkefe
Miben más az Irányított Biofilm Terápiás kezelés a hagyományos fogkőeltávolításnál?

A fogkőeltávolítás rendelőnkben a ma ismert leginnovatívabb eljárással történik, amit úgy hívnak, hogy (Guided Biofilm Therapy-GBT) Irányított Biofilm Terápiás kezelés. A svájci módszer hatással van a teljes test egészségére. Alapja a fogkő mellett a plakk alapos eltávolítása a fogakról és az íny alól egyaránt, illetve a „NO PAIN technológia” azaz a fájdalommentes fogkő- és lepedék-eltávolítás, kiegészítve a páciens a helyes fogápolási technika megtanításával.

Irányított Biofilm Terápia
Mi az a lepedék és miért szükséges eltávolítani?

A lepedék abban különbözik a fogkőtől, hogy ez egy puha anyag, telis-tele baktériumokkal. Éppen ezért az eltávolítása esszenciális és megfelelő előkészítést igényel. Az előbb említett Irányított Biofilm Terápiás kezelés a ma ismert leghatékonyabb, ugyanakkor legkíméletesebb módja a lepedék eltávolításának. Ez egy teljesen fájdalommentes kezelés.

Irányított Biofilm Terápiás kezelés során eltávolítjuk a fogakon maradt lepedéket és a már kialakult fogkövet.

Mi az a lepedék és miért szükséges eltávolítani?
Az eljárás egy szigorú, 8 lépéses protokoll mentén történik
Irányított Biofilm Terápia
01 Értékelés
A kiindulási helyzet

A fogak és a fogíny egészségi állapotának megismerése az optimális terápia kiválasztásához.

02 Szemléltetés
A BIOFILM vizualizációja.

A BIOFILM szabad szemmel majdhogynem láthatatlan. Csak akkor tudjuk rendesen eltávolítani, ha láthatóvá tettük. Éppen ezért plakkfestő folyadékkal megfestjük a fogakat, ezzel láthatóvá téve a biofilmet. Ez segítség nekünk, mert látjuk, hol kell alaposan megtisztítani a fogaiat és segítség a páciensnek is, mert szemléltetni tudjuk, hogy melyek azok a zónák, amikre jobban kell fókuszálni az otthoni szájápolás során.

03 Motiválás
Az otthoni higiénéhez.

A plakkfestés megmutatja, hogy hol mossa a páciens kevésbé hatékonyan a fogait és segít abban, hogy a páciens a saját helyzetére szabva kap kapjon felvilágosítást arról, milyen higiénés tevékenységeket ajánlott otthon végeznie.

04 Airflow®
A BIOFILM, elszíneződések és korai fogkő eltávolítása.

Az EMS Airflow® levegő, meleg víz és a PLUS por segítségével kiméletesen letisztítjuk az összes fogfelszínt. Ez az Irányított Biofilm Terápiás kezelés speciális eszköze, mely olyan precízen letisztítja a fogakat, hogy utólagos polírozás már nem szükséges.

05 PERIOFLOW® 

A PERIOFLOW® eljárással még az íny alatti  mély tasakok is kíméletesen kitisztíthatóak.

06 PIEZON® PS
A maradék fogkő eltávolítása.

Célzott, kíméletes, fájdalommentes eljárás PEZON® PS NO PAIN eszközzel, mely sokkal kíméletesebb a hagyományos ultrahangos gépnél.

07 Ellenőrzés
Minden tiszta?

Leellenőrizzük, hogy az elszíneződések, plakk és fogkő tényleg teljes eltávolításra kerültek-e. A BIOFILM alatt esetleges rejtett szuvasság diagnózisa is ekkor lehetséges.

08 A KÖVETKEZŐ VIZIT
Tiszta fogak = egészséges szervezet

A vizit utolsó lépéseként megbeszéljük a legfontosabb otthoni fogápolási tudnivalókat és meghatározzuk, hogy milyen gyakran érdemes a professzionális fogtisztítást elvégezni.

Ezek a kérdések merülhetnek még fel benned (GYIK)
Megközelítőleg 1 órával számolj. Ez idő alatt megtisztítjuk a fogaidat a lerakódott fogkőtől és lepedéktől, átbeszéljük a fogápolási szokásaidat és megbeszéljük, hogy miket kell másként csinálnod a hatékonyabb otthoni szájápolásod során.
Igen, sőt! A fix retainer körüli terület fantasztikus alapossággal tisztítható az EMS kezeléssel.
Igen, ez előfordulhat, abban az esetben, ha már kialakult fogágybetegség van a szájban. Ilyenkor az íny gyulladt állapotban van, ami érzékennyé teszi ezt a területet. A vérzés a kezelést követően elmúlik.
Előrehaladott fogágybetegség esetén a fogak mozgásnak indulnak. Azonban összegyűlhet olyan mennyiségű fogkő a fogakon, ami nem engedi mozogni a fogakat, viszont azok eltávolítása után nincs ami a megtartást biztosítsa. A fogak mozgathatósága ilyenkor normális és további (parodontológiai) kezelést igényel.
Rendelőnkben elkötelezettek vagyunk az EMS kezelés mellett, mert látjuk a különbséget a hagyományos fogkőlevétellel szemben. Próbáld ki és tapasztald meg Te is, hogy mennyivel hatékonyabb és fájdalommentesebb ez a fogtisztítás.
Ez egyéni szájhigiéniától függ, de félévente mindenkinek javasolt megtisztíttatni a fogait, hogy valóban megőrizhető legyen azok épsége és szépsége. Fogszabályozás alatt 3 havonta kötelező. Ezzel a rendszerességel megelőzhető minden további fogromlás.

Kik várnak a kezelésre?

Lajkó Andrea

Mészáros Diána

Bárkinek lehetnek egészséges fogai, ha kellően vigyáz rájuk!

Mi ebben segítünk!

Kérj időpontot dentálhigiénés kezelésre!

Küldj üzenetet most, add meg a telefonszámodat, amin visszahívhatunk és leegyeztethetjük az időpontodat.

  Az űrlap használatával elfogadod, hogya weboldalon tárolva legyenek üzeneted adatai.
  Kérjük, olvasd el az Adatkezelési tájékoztatót!

  +36 30/082 8122

  Nyitva tartás

  Fogszabályozás Kecskemét
  hétfő, szerda 10:30-18:00
  Dentálhigiénia Kecskemét
  kedd 10:30-18:00
  szerda 13:00-15:30
  csütörtök 10:30-18:00
  péntek 8:00-13:00
  Recepció
  hétfőtől csütörtökig 10:00-18:30
  péntek 8:00-13:00

  Kecskemét, Ballószög tanya 260/E