Kedves Páciensem!

Hamarosan elérkezik a nap, amelyre régóta vártunk! Szívből örülök, együtt mehettünk végig ezen az úton, és hogy tanúja lehetek annak a pillanatnak, amikor először látod meg a tükörben a fogszabályozó kezelésed eredményét, melyért Te is keményen dolgoztál! Az alábbiakban összefoglaltam néhány hasznos tudnivalót, amiket fontos tudnod most, hogy a kezelésed aktív fázisa hamarosan befejeződik. 

Ha bármi egyéb kérdésed lenne, kérlek hívd a rendelőt vagy írj e-mailt!

Elérhetőségeim:

Előre is köszönöm a figyelmed!

Dr. Zalai Zsolt

Így készülhetsz fel az időpontodra!

  1. A legtöbbet akkor teheted a kezelés felhőtlen és stresszmentes lezárásáért, ha minden kérdésedet előre felteszed nekem, így biztosan nem fog semmilyen meglepetés érni!
  2. Ha a kezelésedet bankkártyával szeretnéd fizetni, ellenőrizd a beállított fizetési limitedet!
  3. Olvasd el a beleegyező nyilatkozatot! Ennek a dokumentumnak a megértése és aláírása a kezelés adminisztratív feltétele, ennek hiányában a beavatkozást nem kezdhetjük meg.
  4. Feltétlenül olvasd el a fogszabályozó eltávolítás utáni időszakra vonatkozó tájékoztatónkat, hogy ennek megfelelően tervezhesd a következő pár napod!

Hogyan zajlik a fogszabályozó eltávolítása?

  1. A fogszabályozódat elemeire bontom, majd a rögzített részeket (breketteket) eltávolítom a fogaidról. Ez megfelelő irányú és jellegű erőhatás kifejtésekor egy pillanat alatt lehetséges és fájdalommentes.
  2. A fogaidról eltávolítom a ragasztónyomokat, a fogfelszíneket tisztítom és simára polírozom. 
  3. Ha szükséges, beragasztom a rögzített retainert, mely egy vékony drót a fogak belső felszínén, szemfogtól-szemfogig. Erre nem minden páciens esetében van szükség. 
  4. Fogaidról a speciális szkennerünk segítségével digitális lenyomatot készítünk a kivehető retenciós sínekhez.
  5. Hagyunk egy kis időt az örömnek! Ha szeretnéd, együtt megnézhetjük a kiinduló fotókat, megbeszéljük a tapasztalatokat, és természetesen azt, hogy mik a további teendőd annak érdekében, hogy a szép eredményt megőrizd!
  6. Megbeszéljük, mikor veheted át a kivehető retenciós síneket.

Élet fogszabályozó nélkül

A retenció fontosságáról

A fogszabályozás hosszú folyamat, és tele van kihívásokkal, ezt Neked már nem kell különösebben magyaráznom.

A rögzített készülék eltávolítása után minden bizonnyal örömöt és megkönnyebbülést fogsz érezni, de tudnod kell, hogy a kezelésnek csupán az aktív szakasza zárul le most. Az a periódus, ami most kezdődik, bár tény, hogy sokkal kellemesebb, legalább annyira fontos. Természetesen ebben az időszakban sem hagylak magadra! Rendszeres kontrollidőpontokon fogunk találkozni, ezeken kívül pedig telefonon, e-mailen is felveheted velünk a kapcsolatot, ha tanácsra, segítségre van szükséged. 

A rögzített készülék eltávolítása után a fogak elkezdhetnek visszarendeződni a kiinduló pozíciójuk felé. Ez egy természetes, normális folyamat, de szerencsére meg tudjuk akadályozni! Ehhez a Te együttműködésed elengedhetetlen!

Ha a kivehető retaineredet elveszíted, vagy az használhatatlan lesz, illetve ha a rögzített retainered meglazul/leesik, haladéktalanul keress fel minket, hiszen a fogak visszamozdulása szinte azonnal elkezdődik.

A kivehető retainerek viselése kényelmes és egyszerű, hiszen vékony, átlátszó, a fogaira tökéletesen illeszkedó fóliákról van szó, ahogy a képen is láthatod. Ám ezt nagy körültekintéssel és fegyelemmel kell végezned! Közvetlenül a készülékeltávolítás után egész nap viselned kell őket, később a viselési időt fokozatosan mérsékelni fogjuk. Az első időkben néhány havonta vissza foglak várni kontrollidőpontokra, ahol megbeszélhetjük az ezzel kapcsolatos teendőket

RÖGZTETT RETAINER

KIVEHETŐ RETAINER

Várunk szeretettel az időpontodon!
Üdvözlettel,

Dr. Zalai Zsolt