Kedves Páciensem!

Közeleg a nagy nap! Mivel előjegyzett időpontod van a rendelőnkbe fogszabályozó kezelés megkezdésére, szeretnék segíteni Neked felkészülni az időpontodra! Ha bármi egyéb kérdésed lenne, kérlek hívd a rendelőt, ahová az időpontod szól!

Elérhetőségeim:

Előre is köszönöm a figyelmed!

Dr. Zalai Zsolt

Így készülhetsz fel az időpontodra!

  1. A legtöbbet akkor teheted a stresszmentes indulásért, ha minden kérdésedet előre felteszed nekem, így biztosan nem fog semmilyen meglepetés érni!
  2. Ha a kezelésedet bankkártyával szeretnéd fizetni, ellenőrizd a beállított fizetési limitedet!
  3. Olvasd el a beleegyező nyilatkozatot! Ennek a dokumentumnak a megértése és aláírása a kezelés adminisztratív feltétele, ennek hiányában a beavatkozást nem kezdhetjük meg. A kezelés előtti izgalomban nehéz lehet a szöveg részleteire koncentrálni, ezért, ha van lehetőséged, nézd át már most! A nyilatkozatot itt töltheted le!

Beleegyező nyilatkozat letöltése

  1. Feltétlenül olvasd el a fogszabályozó ragasztás utáni időszakra vonatkozó tájékoztatónkat, hogy ennek megfelelően tervezhesd a következő pár napod!

Első napok Invisalign /  SPARK fogszabályozóval

A számodra elkészített Invisalign / SPARK láthatatlan sínes fogszabályozó az egyik legkényelmesebb, legmodernebb készülék a piacon, de a kezelés csak a Te együttműködéseddel lehet sikeres! Ezért szeretném röviden leírni, hogy mire kell figyelned a fogszabályozás ideje alatt.

Mi a láthatatlan sínes fogszabályzás?

Az  Invisalign / SPARK fogszabályozók átlátszó műanyagból készült, eltávolítható eszközök sorozatából állnak, amelyek a fogakat apránként elmozdítják a kívánt pozícióba. A fogmozgatás folyamata során a fogak gyökere körül a csont átépül, majd az új pozícióban stabilizálódik. Ez a folyamat enyhe fogérzékenységgel jár, amely elsősorban kemény ételek rágásakor jelentkezhet. A fogérzékenység az első pár napban a legerősebb, de ez természetes velejárója a kezelésnek és semmilyen károsodással nem jár.

A sínek viselése

A fogszabályozás sikeréhez elengedhetetlen, hogy a készüléket egész nap viseld, csupán étkezéskor és fogmosáskor vedd ki őket! A kezelés akkor éri el a tervezett hatást, ha a sín naponta legalább 22-23 órán keresztül szájban van! Kérlek, akkor is mindig viseld a készüléket, amikor rendelőbe jössz!

Az Invisalign / SPARK fogszabályozó sínek sorozatát egyszerre gyártják le és megtalálható rajtuk a viselési sorrendjük szerinti sorszám. Kéthetente (vagy az orvos által előírt időtartam leteltével) kell váltanod a sorozat következő fogszabályozójára. 

A láthatatlan fogszabályozó kezdetben enyhén zavarhatja a hangképzést miközben beszélsz, de ez legfeljebb 1-2 hét alatt elmúlik.

Étkezés és tisztítás

Evés előtt vedd ki a készüléket, ha pedig befejezted az étkezést, moss fogat, és helyezd vissza! Vizet nyugodtan ihatsz készülékkel a szádban, azonban minden egyéb ital fogyasztásához ki kell venni őket, hiszen a sín alá jutva még az egyébként ártalmatlan italok is károsíthatják fogaidat.

A fóliát sima vízzel kell tisztítani, naponta legalább egyszer fogkefével is áttörölve. Előfordulhat, hogy idővel a fólia szélén repedések jelennek meg, de mivel a síneket gyakran cseréljük, ezek miatt nem kell aggódnod. A fóliákkal problémák leginkább szájon kívül szoktak történni, ha véletlenül eltöröd vagy elveszíted őket. Ez esetben kezdd el használni a soron következő sínt! Ha a következő sínt még nem kaptad meg, ideiglenesen az előzőt is használhatod ilyenkor, de minél hamarabb kérj időpontot hozzám, hogy a kezelésed tovább haladhasson a tervezett úton!

…És végül: ha esetleg egyszer-egyszer elcsüggednél, csak gondolj a végeredményre! Nézd meg, milyen látványos változást értünk el korábbi pácienseimnél!

Képgaléria

Várunk szeretettel az időpontodon!
Üdvözlettel,

Dr. Zalai Zsolt